• Henry Michaelsen

  Administrerende direktør og medejer af GiLyd

  Ansvarlig for tv- og fiktionsafdelingen
  Telefon 31 41 21 60

   

  Allerede som 12-årig vidste Henry, at det var lyd han ville arbejde med. Men i stedet blev han faglært klejnsmed, fordi nogen mente, at lydarbejde ikke var noget ordenligt levebrød. Dog har han ikke rørt faget, siden han blev udlært og har siden dengang beskæftiget sig med lydverdenen.

   

  Henry er en af mest erfarne i lyd og tv-branchen med flere tusinde tv-produktioner og liveprogrammer. Han er det store bindeled i GiLyd og har fingeren på pulsen med alle GiLyds produktioner. Henry er ophavsmanden til GiLyd og udviklede hurtigt et ambitiøst firma med plads til flere udfordringer og opgaver.

   

  Han bliver fornøjet, når han hører en god, varm og behagelig dialog. Og det er nok også derfor, at lyden er hans arbejde og hobby og liv og har været det de sidste 30 år. Det betyder også, at han kan udpege tekniske problemer på lydsiden ved blot at lytte til lyden én enkelt gang.  

   

  Selv om arbejdet altid kommer først, så har han taget et bevidst valg om, at der skal være tid til at træne fire gange om ugen. Holder man sig ikke rørig og sund, så bliver det et problem at stå 10 timer med en boomstang, få 200 spørgsmål på en dag eller holde time lange møder. Så det er vigtigt at være frisk - især når man engagerer og interesserer sig for alt og alle.

   

   

 • Henrik Gugge Garnov

  Tonemester, direktør og medejer af GiLyd

  Ansvarlig for film- og dokumentarafdelingen
  Telefon 31 41 21 61

  Gugge er en af GiLyds mest erfarne tonemestre. Han begyndte sin karriere under sin uddannelse på den danske filmskolen tilbage i 1980’erne. Siden har han været med på mere end over 120 spillefilm og et utal af dokumentarer og serier.

   

  Han hedder egentlig Henrik, men har siden barndommen altid gået under navnet Gugge. Han er vild med at fordybe sig i lyduniverset og holder meget af at arbejde projektorienteret og stille skarpt på en god historiefortælling gennem lydsiden. Faktisk har han altid villet arbejde med musik og lyd og har spillet bas siden de helt unge år.

   

  Han henter sin inspiration fra livet, hvor man ikke er placeret i en særlig rolle som fagmand. Det kan han især drage nytte af, når han skal skabe universer, som ligger langt fra dagligdagen i Danmark. Efter mange år som selvstændig nyder han at arbejde sammen med en masse fagnørder og få nye perspektiver og videregive sin egen erfaring til lydeleverne.

   

  Når han ikke sidder solidt plantet i studiet med tankerne på lyd, løber han gerne en tur i skoven med sin løbeklub. Men det er vigtigt, at der er andre, som løber med - for ellers er der ingen at fortælle historier til.

   

   

   

 • Linda Hornbøll Rasmussen

  Daglig leder, koordinator og booker

  Telefon 31 41 21 66

  Linda er GiLyds positive daglige leder og tager sig af den daglige drift med at koordinere projekter, kalendere og opgaver. Hendes erfaring spænder vidt, og har bl.a. arbejdet som producerassistent i Skandinavisk Filmkompagni og som postkoordinator på flere forskellige tv- og filmproduktioner.

   

  Hun glæder sig over sin dagligdag i GiLyd, hvor der er fart på med masser af lyd og mennesker. Arbejdet fylder 24/7, og hun ser gerne GiLyds mange produktioner hjemme for at sikre sig, at kvaliteten er i top.

   

  Selv om lydfaget ofte er domineret af testosteron, er det her, Linda har det bedst. Også er hun glad for, at GiLyd består af så mange forskellige personligheder, og at der er plads til både meget erfarne og de lidt mindre erfarne tonemestre. Det giver masser af energi og en god stemning.

   

  Når Linda ikke er at finde i GiLyd, finder du hendes sikkert på en håndboldbane, hvor hun har befundet sig en stor del af sit liv og stadig spiller 1-2 gange om ugen. Hun elsker lyden af Billy Idol og hader lyden af papmache.

   

   

   

 • Hamid Hagh

  Tonemester og teknisk chef

  Telefon 31 41 21 63

  Hamid er en erfaren post-tonemester som arbejder med både film- og tv-produktioner. Han beskæftiger sig primært med lyddesign og mix. Herudover er han ansvarlig for teknik, udstyr og workflow hos GiLyd.

   

  Han er begejstret for opgavernes diversitet hos GiLyd, og anser det for at være verdens bedste job. For ham handler det om, at det er de rette mennesker, med den rette træning i deres fag. Han er meget inspireret af internationale produktioner, hvor budgetterne til lyden giver andre muligheder.

   

  Når Hamid ikke sidder bag mixerpulten i et mørklagt studie, sidder han ude i naturen. Han er nemlig passioneret sommerhusejer. Der nyder han naturen og alle dens sanseindtryk. Er der ekstra tid, tager han gerne tilbage i studiet og arbejder et par timer mere, for at få de sidste detaljer på plads på en af hans mange produktioner.

 • Mikkel Furbo

  Tonemester

  Telefon 31 41 21 62

  Både optagelser og efterarbejde fylder meget hos Mikkel, som både beskæftiger sig med film og tv i sin hverdag. Han har tidligere været på Filmhøjskolen i Ebeltoft  og blev herefter trainee hos GiLyd, hvor han siden hen er blevet ansat som tonemester.

   

  Han er glad for at videreudvikle sin tekniske erfaring og henter sin inspiration fra andre lande. Han sætter stor pris på sin alsidige hverdag, hvor opgaverne ikke ligner hinanden. Det er også derfor at en hverdag med lyd og film passer ham helt perfekt. Her er ingen dag ens.

   

  Han er vild med lyden af M1 Garand geværer, der skyder magasinet ud i ”Saving Private Ryan” og er knap så glad for spiselyde hos andre mennesker.

   

  I sin ungdom var Mikkel draget af videnskab og rumforskning, men kærligheden til filmproduktion og musik vandt hans hjerte og i dag fylder den næsten alt.

   

 • Jacob Langkjær Davidsen

  Tonemester

  Telefon 31 41 21 69

   

  Jacob er nyuddanet tonemester efter 3 år som trainee i GiLyd og beskæftiger sig både med optage- og mixe-opgaver.

  De mange afvekslende opgaver og produktioner i løbet af hans lærerperiode, giver ham en spirende erfaring i lydarbejdet til både film og tv.

   

  Før han startede på GiLyd i mesterlærer, gik han på Københavns Tekniske Skole, som film- og tv-tekniker, hvor han gennemførte grundforløbet.

   

  Det er kærligheden til lyd, som driver Jacobs entusiasme og arbejdsglæde. Han er især glad for, at arbejdet med lyd er en vedvarende proces. Men det betyder også, at han er sin egen værste kritikker.  Lyden af en krystal klar dialog, hvor boomen ligger helt rigtigt, gør ham ekstra glad. 

   

  I starten drømte Jacob om at spille musik, turnere og lave plader, men fandt hurtigt ud af, at han foretrak den anden side af mixerpulten. Han henter sin inspiration fra sparring med de andre i GiLyd og ser gerne sine egen produktioner derhjemme for at evaluere sin indsats. 

   

 • Morten Borgholm

  Tredjeårstrainee

  Telefon 31 41 21 75

  Siden Morten var lille, har han haft en plan om at arbejde med lyd. Men da han var dreng, troede han ikke, der var så meget arbejde i at lave lyd til film og tv. Han forestillede sig, at man bare tog en mikrofon og optog lyden, og så kom den direkte i biografen. Derfor prøvede han først at arbejde med lyd i musikbranchen.

   

  Det var først da han begyndte at kigge på alt ekstramaterialet til de utallige dvdfilm, han har set , at det gik op for ham, at det var muligt at komme til at arbejde med lyd til film og tv.

   

  Ifølge Morten, er den store udfordring at mixe en lyd, der lyder godt til alle de fladskærme, som står i de danske hjem indefor den tidsramme, der er afsat til de forskellige projekter.

   

  Når Morten ikke laver lyd, læser han bøger. Han læser alt fra tegneserier til Den Gudommelige Komedie af den florentinske digter Dante Alighieri.

   
 • Frej Volander Himmelstrup

  Førsteårstrainee

  Telefon 31 41 21 64

  Frej er førsteårstrainee. Som alle andre her på GiLyd, har han aldrig været i tvivl om, at hans liv skulle handle om noget med lyd. På trods af hans 19 år, har Frej allerede stor erfaring i at arbejde med lyd.

   

  Hans første job var en lyd-workshop, da han var 14 år. Her introducerede han samplerens muligheder for hans jævnaldrende. Han optog deres stemmer og demonstrede derefter, hvordan man kunne manipulere med lyden.

   

  Efter folkeskolen, begyndte han på på Produktionsskolen k-u-b-a, på lydlinien, hvor han endte med at blive assisterende underviser pga. hans store engagement.

   

  Inden Frej startede på GiLyd, var han fast tilknyttet lydmand og DJ på den Københavnsk bar og spillested: “Kajakbar”. Han er ikke den store sportsudøver, men står på skateboard hver dag, og så har han kørt gokart i syv år.

   

  Hans store hobby er musik og hans bygger sine egne effektpedaler og optræder med dem en gang i mellem.

 • Anders Norddal Jendresen

  Førsteårstrainee

  Telefon 31 41 21 68

  Anders har længe interesseret sig for lyd og musik. Han blev introduceret til det af hans far, som er musiker.

   

  Han startede med at spille klaver, da han var tolv, men skiftede hurtigt til guitar og begyndte kort efter at spille i band. Han er vild med alle former for metalmusik.

   

  Da Anders var sytten år, fik han overtalt sin mor til at finansiere et lydstudio i forældrenes kælder. Der startede han med at indspille hans venners forskellige bands, og de mange optagelser i kælderen, var med til at bane vejen som elev i Gilyd. 

   

  Anders har mange andre interesser bl.a. computerspil og teknologi-nørderi og har været gameplay tester på Computerspillet Limbo og hitman: Absolution (2012).

 • Aske Milling

  Førsteårstrainee

  Telefon 31 41 21

  Aske er førsteårselev i Gilyd og er 24 år. Som søn af en operasanger, rejste han som dreng rundt i verden sammen med sin familie og lyttede til orkesterprøver, mens han rendte rundt blandt tilskuerpladserne og legede.

   

  Aske har spillet klaver siden han var syv år, så Lyd og musik har derfor været en stor del af Askes liv, siden han var dreng.

   

  Efter studentereksamen indspillede og editerede han podcasts og producerede musik i hans hjemmestudio, og efterfølgende begyndte han at lave lyd til forskellige kortfilmsprojekter, og det har ført ham hen til GiLyd.

   

  Aske er vild med Extreme Adventure Sport og har dykket sammen med Tyrehajer uden bur i det sydlige Stillehav ved Fiji-øerne, bungy-jumpet i de dybeste kløfter, fløjet med stunt-fly, skydivet, og raftet i de oppiskede og strømfyldte floder på New Zealand.